Hiswa-Recron maakt coronaprotocol voor waterrecreant | Maritiem Nederland
Nieuws
Een van de adviezen is bij het aanmeren aan een openbare steiger een box vrij te houden tussen twee boten.

Hiswa-Recron maakt coronaprotocol voor waterrecreant

Redactie | vrijdag 3 april 2020
Jachtbouw & Watersport

Hiswa-Recron heeft een gedragscode opgesteld voor waterrecreanten. Iedereen wordt geacht zoveel mogelijk thuis te blijven, maar als mensen toch het water op gaan, is het belangrijk om dit op verantwoorde wijze te doen. De code moet ervoor zorgen dat de RIVM-maatregelen ook op het water worden nageleefd.

"Wij hebben voor de jachthavens het Hiswa-Recron Protocol Maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus opgesteld", vertelt Gerdina Krijger, regiomanager bij de belangenorganisatie. "Ter aanvulling hierop kunnen watersportbedrijven nu deze gedragscode communiceren naar hun klanten, zodat zij geattendeerd worden op verantwoord gedrag op het water."

"In de gedragscode adviseren wij bijvoorbeeld om niet met twee boten naast elkaar te gaan liggen bij de wachtsteigers voor de sluizen en om, bij het aanleggen van open boten aan openbare steigers, een box vrij te houden tussen de boten", aldus Krijger. Ook wijst de gedragscode op de beperkingen en wijzigingen in sluis- en brugbedieningen. Het advies: ga goed voorbereid op pad om onaangename verrassingen onderweg te voorkomen.

Gastvrije Randmeren

De Gedragscode is opgesteld in samenwerking met gemeente Wijdemeren en de Coöperatie Gastvrije Randmeren waarin zestien gemeenten, van het Gooimeer tot het Drontermeer, participeren.

De opstellers van de gedragscode willen dat tijdens de coronacrisis watersporten en verblijf in de open natuur mogelijk blijft. Namens de Randmeren geeft Rita Braam van de Coöperatie Gastvrije Randmeren aan:  ‘Even buiten zijn om een frisse neus te halen, lichaamsbeweging op het water en genieten van de natuur is wat in ons uitgestrekte gebied past en met deze gedragscode kunnen we gezinnen of sportievelingen blijven ontvangen op het water."

De gedragscode van Hiswa-Recron komt zo breed mogelijk ter inzage. 

Partners Maritiem Nederland