Hendrik Veder vervangt 3 km lange kabel pijpenlegger | Maritiem Nederland
Nieuws
Na het vervangen van de hijskabel wordt de vorige kabel bewaard, waardoor er minder afval is.

Hendrik Veder vervangt 3 km lange kabel pijpenlegger

Redactie | dinsdag 27 oktober 2020
Toeleveranciers

Hendrik Veder Group heeft een draaivrije en 3 km lange hijskabel te vervangen op een kraan van een van de grootste pijpenleggers ter wereld. De 95 ton zware kabel is geplaatst op een van hijskranen van het megaschip.

Bij het plaatsen van de nieuwe kabel maakte Hendrik Veder gebruik van een milieuvriendelijk smeermiddel. Met behulp van een luchtdruksysteem wordt het smeermiddel op de kabel gepompt, wat een technisch beter en duurzamer resultaat oplevert. Deze vetting is biologisch afbreekbaar en niet-bio-accumulerend. Ook is de schade voor het aquatisch milieu (vis, zeewier) minimaal. Deze vetting is verplicht op apparatuur met olie-naar-zee-interfaces.

Procesbenadering

Hendrik Veder zet in op een procesbenadering, waarbij de inzet van hijsmiddelen door expertise en ervaring smart wordt ingezet, indien dat mogelijk is. Bij dit project is de oude hijskabel bewaard gebleven, zodat deze in gevallen van nood ingezet kan worden of op andere wijze hergebruikt kan worden. 

"Wij maken het verschil door samen met de klant het proces te analyseren en met onze kennis en kunde te zien waar we kosten kunnen besparen en duurzaamheid op de agenda kunnen krijgen", zegt Egbert Vennik, CEO Hendrik Veder Group. "In dit geval vertaalt dat zich naar het bewaren van de vorige kabel, waardoor er minder afval geproduceerd wordt.”

Partners Maritiem Nederland