Heesens project Castor heeft nieuwe naam: Solemates | Maritiem Nederland
Nieuws
Tijdens de proefvaarten voorafgaand aan de oplevering overtrof het jacht zijn contractuele snelheid en actieradius.

Heesens project Castor heeft nieuwe naam: Solemates

Redactie | maandag 24 augustus 2020
Jachtbouw & Watersport

Sinds de uitbraak van de Covid-19 pandemie heeft Heesen Yachts zijn tweede jacht opgeleverd. Het 55m stalen jacht gaat door het leven als 'Solemates' en is beschikbaar als charter met wereldwijde cruisemogelijkheden.

De zes suites op het jacht verdeeld over drie dekken bieden ruimte aan twaalf gasten. De eigenaarssuite van 82 vierkante meter is voorzien van een werkruimte, een slaapkamer over de volledige breedte van het jacht, een dubbele inloopkast, en een royale badkamer met douche en ligbad. De raampartijen van vloer tot plafond zorgen voor veel daglicht en spectaculaire vergezichten.

Op het stuurhuisdek is een afzonderlijke VIP-suite gecreëerd en de overige vier gastensuites bevinden zich op het benedendek. Twee suites zijn voorzien van bedden met een railsysteem, waardoor ze snel van twee- in eenpersoonsbedden kunnen transformeren. De beachclub en wellness aan de achterzijde van het jacht lopen door in een vast zwemplatform, zodat gasten eenvoudig toegang hebben tot het water. De tenders zijn op het voordek ondergebracht.

De eigenaar van Solemates heeft een interieurstylist in de arm genomen om het door Bannenberg & Rowell ontworpen interieur een persoonlijke touch te geven met zelfgekozen fineersoorten en stoffen. Frank Laupman van Omega Architects tekende het krachtige exterieurontwerp van de 55m Staal-serie van de jachtbouwer. Het lichtgrijze kleurschema accentueert het sierlijke silhouet en geeft het jacht een onderscheidend karakter.

Solemates beschikt over een Fast Displacement Hull Form. Dit rompontwerp is bedacht door de hydrodynamica specialisten van Van Oossanen en verder ontwikkeld door de eigen naval architects van Heesen. Dankzij de lage weerstand van deze romp en twee relatief bescheiden MTU motoren van slechts 1.000 kW per stuk, behoren de jachten in deze 55 m Staal-serie tot de meest efficiënte ter wereld.

Beschikbaar als charter

Solemates is beschikbaar als charter in de oostelijke Middellandse Zee via Luxury Yacht Group. Deze partij introduceerde de eigenaar bij Heesen en verzorgde tevens het projectmanagement tijdens de bouw.

Een zusterschip van Solemates, YN 19255 Project Pollux, bevindt zich in de eindfase van de bouw en is beschikbaar voor de verkoop. De oplevering staat gepland voor dit najaar.

Partners Maritiem Nederland