Als het aan Heesen ligt wordt 2021 het jaar van Oss | Maritiem Nederland
Nieuws
Met 500 werknemers en 500 onderaannemers is Heesen Yachts een grote werkgever in Oss.

Als het aan Heesen ligt wordt 2021 het jaar van Oss

Redactie | maandag 11 januari 2021
Jachtbouw & Watersport

Het Chinese Nieuwe Jaar dat in februari 2021 begint, wordt het jaar van de Os. Als het aan Heesen Yachts ligt, wordt het ook het jaar van Oss. Dit jaar verwacht de jachtbouwer zes nieuwe jachten op te leveren met een totale lengte van 315 meter en een totaalvolume van 3.816 GT.  Het orderboek telt veertien jachten in aanbouw met leveringen tot in 2014.

In de Chinese horoscoop staat de Os symbool voor hard werken. De jachtbouwer herkent zich daar in. "Dankzij de veerkracht, toewijding en passie van onze 500 medewerkers en 500 onderaannemers konden de vrouwen en mannen bij Heesen hun manier van werken aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid van deze pandemie, waardoor we sterker en beter uit 2020 zijn gekomen."

De eerste mijlpaal dit jaar wordt de tewaterlating van YN 18950 Project Aquamarine, het eerste jacht van de nieuwe 5000 Aluminium serie.

Project SkyFall met een lengte van 60 meter, en het 67 meter jacht Project Sparta krijgen vorm met het samenvoegen van romp en opbouw in respectievelijk augustus en oktober.

In november staat de tewaterlating van het eerste 80 meter jacht Project Cosmos op stapel, met een exterieur van Winch Design en een interieurontwerp van Sinot Yacht Architecture and Design.

Heesen bouwt 50 m jacht Project Aura op speculatie (foto: Heesen Yachts). Tekst gaat verder onder de foto.

Project Aura

In januari lanceerde Heesen Project Aura, YN 19650, een langeafstandsjacht, geschikt voor verre bestemmingen. De naval architecten en engineers van Heesen ontwierpen haar stalen displacement romp, die dankzij de bolvormige boeg met minimale weerstand door het water glijdt. Twee MTU 8V4000 M63 motoren geven haar een topsnelheid van 15 knopen en een actieradius van 3.800 zeemijlen bij een kruissnelheid van 13 knopen.

Project Aura wordt in augustus te water gelaten, gevolgd door uitgebreide proefvaarten op de Noordzee, waarna ze in oktober 2021 zal worden opgeleverd.

Partners Maritiem Nederland