Heesen verkoopt tweede 50 m jacht in één maand | Maritiem Nederland
Nieuws
Voor tochten op fjorden, rivieren en kanalen beschikt Project Oslo24 over een neerklapbare mast.

Heesen verkoopt tweede 50 m jacht in één maandRedactie | woensdag 23 december 2020
Jachtbouw & Watersport

In de maand december heeft Heesen twee jachten verkocht. Het eerste was Project Gemini in de 55m Staal serie. Het tweede hybride jacht onder codenaam Project Oslo24 is gebaseerd op het beproefde platform van de 50m Staal serie maar kent ook veel custom details. 

De klant is een ervaren jachteigenaar, die zelf ook als kapitein op het jacht zal varen. Door zijn ruime ervaring op zee, heeft hij diverse praktische en technische ideeën doorgevoerd in het ontwerp, die dit jacht uniek maken. Om zo duurzaam mogelijk te kunnen varen, heeft hij gekozen voor een hybride aandrijfsysteem met de nieuwste en beste technologie van dit moment. Het Heesen hybridesysteem van Project Oslo24 is aanzienlijk schoner, stiller en meer efficiënt dan conventionele aandrijving door dieselmotoren.

De hybride aandrijflijn kan zowel gebruikmaken van dieselmotoren als elektrische generatoren, samen of afzonderlijk van elkaar, voor zowel de voortstuwing van het jacht als de systemen aan boord. In auto’s zorgt deze technologie voornamelijk voor een lagere uitstoot en verbruik, maar op zee heeft dit type aandrijving nog meer voordelen. Stille, trillingvrije vaareigenschappen verhogen het comfort aan boord aanzienlijk, vooral tijdens een nachtelijke overtocht.

Het hart van de hybride aandrijving bestaat uit twee MTU 8V4000 M63 (IMO Tier III) motoren, die op dezelfde schroefas zijn gekoppeld aan een watergekoelde 135 kW Danfoss elektromotor. Deze opstelling biedt veelzijdige aandrijfmogelijkheden, optimale krachtdosering en extra vermogen, dankzij drie vaarmodi: een stille modus voor lage snelheden, een economische modus met power take-off en een cruising modus (zonder PTO).

Neerklapbare mast

De aandrijving is fraai verpakt in een gracieus en tijdloos ontwerp van de hand van Clifford Denn. Specifiek voor tochten op fjorden, rivieren en kanalen beschikt Project Oslo24 over een neerklapbare mast die haar geschikt maakt voor bruggen met een doorvaarhoogte vanaf 13,4 m. Het Italiaanse Luca Dini Design & Architecture (waar Heesen sinds kort mee samenwerkt) heeft een verfijnd en comfortabel interieur ontworpen voor gasten en crew.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland