Heesen verkoopt speculatiejacht 'project Gemini' | Maritiem Nederland
Nieuws
Dankzij vakmanschap, strakke planning en betrouwbare leveranciers levert Heesen haar jachten op tijd en binnen budget.

Heesen verkoopt speculatiejacht 'project Gemini'

redactie | vrijdag 30 april 2021
Jachtbouw & Watersport

Heesen Yachts heeft 'project Gemini' verkocht. Het 55 m lange stalen jacht is gebouwd op speculatie. Het is het tweede jacht dat Heesen dit voorjaar verkoopt. De klant is aangebracht door het Russische charterbedrijf Arcon Yachts, dat ook de afbouw op de werf in Oss begeleidt en het projectmanagement verzorgt.

Voor klanten die willen profiteren van korte levertijden biedt Heesen een programma van 'speculatieve' superjachten die volgens de hoogste design- en engineeringeisen met Nederlands vakmanschap worden gebouwd. Ruim voordat de klant instapt, is de bouw van het project al begonnen volgens een geoptimaliseerd engineering- en constructieplan. Hierdoor kan Heesen een kwalitatief hoogstaand jacht leveren met een vaste opleverdatum. Afhankelijk van de bouwfase waarin de klant instapt, kan het jacht naar eigen smaak en gebruik worden aangepast. Dankzij de combinatie van bekwame vaklieden, een strakke planning en organisatie, en een betrouwbare bevoorrading kan Heesen haar jachten op tijd en binnen budget opleveren.

Met haar Nederlandse afkomst, verkorte levertijd en lage brandstofverbruik dankzij de efficiënte romp, trok project Gemini de aandacht van haar nieuwe eigenaren. De onderhandelingen en verkoopovereenkomst werden snel afgerond. “Het sales- en marketingteam van Heesen voorzag ons van uitstekend materiaal waarmee we onze klant vertrouwd konden maken met dit prachtige jacht", zegt Konstantin Kolpakov van Arcon Yachts. "Ondanks de reisbeperkingen slaagden ze erin om voor de koper een ​​bezoek te organiseren om het jacht in aanbouw te zien. Dit was cruciaal, aangezien onze klant op deze manier persoonlijk de organisatie en bouwkwaliteit van deze Nederlandse werf kon ervaren.”

Lage weerstand

De 55m Staal serie van Heesen is een ontwerp van Frank Laupman van Omega Architects. De binnen- en buitenruimtes van het jacht zijn met elkaar verbonden door kamerhoge raampartijen en open gangboorden. Onder de waterlijn bevindt zich een Fast Displacement Hull Form, de nieuwste versie van het gepatenteerde rompontwerp van Van Oossanen met een uitzonderlijk lage weerstand. Dankzij twee IMO III-conforme MTU 8V 4000 M63-motoren bereikt Project Gemini een topsnelheid van 15,5 knopen en een (trans-Atlantische) actieradius van 4.500 zeemijlen bij 13 knopen.

Twaalf gasten verblijven in zes gastensuites. De eigenaarssuite van 82 vierkante meter bevindt zich aan de voorzijde op het hoofddek en beslaat de volledige breedte van het jacht. Vier gastensuites bevinden zich op het benedendek en er is een privé VIP-suite op het bridge deck.

Oplevering oktober 2022

Project Gemini wordt eind oktober 2022 aan haar eigenaren opgeleverd, waarna ze aan de chartervloot van Arcon Yachts zal worden toegevoegd.

 

Partners Maritiem Nederland