Heesen verkoopt project Triton | Maritiem Nederland
Nieuws
Heesen bouwde project Triton als speculatiejacht en vond pas in een laat stadium een koper.

Heesen verkoopt project Triton

Redactie | maandag 2 november 2020
Jachtbouw & Watersport

Heesen Yachts heeft project Triton verkocht aan een Amerikaanse koper. Het gaat om een stalen jacht met een lengte van 50 meter en een volume van minder dan 500 GT. Triton is het derde jacht dat Heesen dit jaar verkoopt. Met twaalf superjachten in aanbouw en leveringen tot in 2023 blijft de jachtbouwer op koers.

Project Triton is het tweede jacht in de 50m Staal serie. Een volwaardig langeafstandsjacht met een stalen displacement romp ontworpen door de eigen naval architects en engineers van Heesen. Dankzij twee MTU 8V4000 M63 dieselmotoren haalt Triton een topsnelheid van 15 knopen. De actieradius bedraagt 3.800 zeemijlen bij een kruissnelheid van 12 knopen.

Voor het onderscheidende, vloeiende exterieurontwerp liet de Britse designer Clifford Denn zich inspireren door klassieke auto’s. De eveneens Britse ontwerpstudio Reymond Langton was verantwoordelijk voor het sierlijke interieur.  

De eigenaarssuite bevindt zich aan de voorzijde op het hoofddek en op het benedendek zijn nog eens vier gastensuites te vinden. Er is volop buitenruimte en de efficiënte indeling zorgt voor optimaal comfort en vaarplezier. Door de tenders en toys op het voordek onder te brengen, kon de lazarette worden ingericht als beachclub en wellnessruimte. De levering van project Triton staat gepland voor maart 2021.

Nieuwe communicatietools

Chief Commercial Officer Mark Cavendish van Heesen: “We zijn erg blij dat we ondanks de uitdagingen en reisbeperkingen van Covid-19 toch deze verkoop konden realiseren. Thom Conboy van Heesen USA en het salesteam in Oss hebben vernieuwende marketing- en communicatietools ingezet om de afstand te overbruggen die deze pandemie heeft veroorzaakt. We kijken er enorm naar uit om de eigenaren van Triton te verwelkomen in de Heesen-familie en -vloot.”

 

Partners Maritiem Nederland