Heesen plaatst motoren op krachtigste jacht ooit | Maritiem Nederland
Nieuws
Met grote precisie lieten drie mobiele kranen de motoren van superjacht Skyfall op hun steunen zakken.

Heesen plaatst motoren op krachtigste jacht ooit

redactie | maandag 20 september 2021
Jachtbouw & Watersport

Met vier MTU 20V4000-motoren met in totaal 22.000 pk en een topsnelheid van 37 knopen is Skyfall het krachtigste jacht dat Heesen ooit heeft gebouwd. Sinds enkele dagen ligt het jacht (YN 19959) in hal negen van de werf in Oss, waar het wordt afgebouwd. In het voorjaar van 2023 zal het jacht de haven van Oss verlaten voor intensieve proefvaarten op de Noordzee. 

Het uiterst snelle schip is een sportvissersboot vermomd als superjacht, compleet met ‘fishing cockpit’, ‘fighting chair’ en opslag voor 40 hengels. Frank Laupman van Omega Architects creëerde een opvallend exterieurontwerp op basis van de Fast Displacement Hull Form. Dez romp is geoptimaliseerd voor maximale prestaties en efficiëntie, en voorzien van gyrostabilisatoren en interceptors om tijdens de vaart de juiste trim te behouden.

Als Heesen in 2023 haar krachtigste jacht ooit zal opleveren, wordt ze vergezeld door een custom tender, gebouwd door Vanquish. Het ontwerp van Guido de Groot is volledig afgestemd op haar moederschip. De gespierde vormen van het jacht zorgen voor scherpe schaduwlijnen. Laupman heeft de sportvisseruitstraling nog eens extra geaccentueerd met een opvallende, contrastrijke kleurstelling. Donkergetinte raampartijen, de zwarte band over de opbouw en hardtop, plus de rood-oranje accenten, onderstrepen de prestaties van Skyfall.

Bijzondere rompkleur

De eigenaar van SkyFall wilde een bijzondere rompkleur uit de collectie van duurzame hoogglans scheepscoatings van Awlgrip. Hij koos voor 'Desert Tan', door Awlgrip beschreven als “rustgevende, ingetogen kleur die subtiel en luxueus oogt. De gelige basistoon roept associaties op met een uitgestrekt woestijnlandschap waar het avontuur lonkt.” Het zal SkyFall ongetwijfeld prachtig staan, zeker in combinatie met het diepblauw van de oceaan, waar ze vanaf 2023 te bewonderen zal zijn.

Het jacht ligt nu in hal negen van de werf in Oss, waar het wordt afgebouwd (foto: Heesen Yachts).

Partners Maritiem Nederland