Heerema verlegt grenzen in offshore lifting | Maritiem Nederland
Nieuws
De eerste test met Quad-lifting in de Golf van Mexico met de kraanschepen Thialf en Balder (foto: HMC)

Heerema verlegt grenzen in offshore liftingredactie | woensdag 24 oktober 2018
Offshore, Toeleveranciers

Heerema Marine Contractors (HMC) heeft een grensverleggende manier van offshore lifting ontwikkeld met behulp van vier parallel werkende kranen. Hiermee is het mogelijk om complete topsides of jackets integraal te installeren of te verwijderen. De hijstechniek is deze week met succes getest in de Golf van Mexico.

Quad-lifting is geschikt om topsides op elk type fundering te installeren, van jackets tot drijvers. Voor de test in de Golf van Mexico werden vier parallel werkende kranen gebruikt op de Thialf en de Balder, twee van de grootste halfafzinkbare kraanschepen uit de vloot van HMC.

Wanneer volgend jaar het nieuwe kraanschip Sleipnir operationeel is, kan de grens van de hijscapaciteit opnieuw worden verlegd. Beide reuzen zijn goed voor een gecombineerde hijscapaciteit van 14.000 mT (Thialf) en 20.000 mT (Sleipnir).

Dankzij de Quod-hijsmethode hebben ingenieurs meer vrijheid bij het ontwerpen van topsides en jackets qua lay-out in verhouding tot gewicht en afmetingen. Bovendien biedt de hijsmethode de mogelijkheid om de topside als een totaalpakket onshore te bouwen. Volgens HMC is hiermee een aanzienlijke besparing op de projectkosten mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland