Heerema stapt in bedrijf voor ontmanteling olie- en gasplatforms | Maritiem Nederland
Nieuws
De Thialf van Heerema vervoert een ontmantelde jacket van een olieplatform op de Noordzee (foto: HMC)

Heerema stapt in bedrijf voor ontmanteling olie- en gasplatforms

redactie | donderdag 16 mei 2019
Offshore

Samen met het Noorse AF Offshore Decom en het Britse Decom Energy heeft Heerema Marine Contractors een nieuw bedrijf opgericht: Fairfield Decom. Dit bedrijf gaat zich richten op de ontmanteling en recycling van olie- en gasplatforms op zee.

Met de oprichting van Fairfield Decom wordt volgens Heerema een grote stap gezet in het innovatiever en duurzamer maken van de olie- en gasindustrie. De nieuwe manier van ontmantelen en recyclen is niet alleen slimmer en duurzamer maar ook goedkoper. Door alle ontmantelingsactiviteiten in één bedrijf onder te brengen kan Fairfield Decom de kosten met 35 procent verminderen. Met name de lage kosten zijn belangrijk voor de Britse Oil & Gas Authority omdat zij een groot deel van deze kosten draagt. 

"Heerema is constant op zoek naar kansen die de veranderende markt biedt", zegt ceo Koos Jan van Brouwershaven. "Dat heeft nu geleid tot dit vernieuwende project waarmee Heerema als Nederlands bedrijf een leidende positie inneemt op het vlak van de ontmanteling en recycling van offshore platforms."

AF Offshore Decom, onderdeel van het beursgenoteerde AF Gruppen, is een aannemer die sinds vijftien jaar is gespecialiseerd in het ontmantelen, verwijderen en recyclen van offshore installaties. Decom Energy is de eerste uitvoerder op het gebied van end-to-end, late-life en ontmanteling in de Noordzee.

Partners Maritiem Nederland