Heerema bouwt mee aan eerste grote offshore windpark VS | Maritiem Nederland
Nieuws
Voor de opdracht in de VS zet Heerema onder meer het half-afzinkbare kraanschip Balder in (foto: Heerema)

Heerema bouwt mee aan eerste grote offshore windpark VSredactie | vrijdag 12 juli 2019
Offshore Wind

Heerema bouwt mee aan het eerste grote offshore windpark in de Verenigde Staten, voor de kust van Massachusetts, ter hoogte van Martha's Vineyard. Het 'Vineyard Wind LCC'-project ligt 14 mijl van de kust en zal 400.000 huishoudens en bedrijven van stroom voorzien.

De opdracht voor de Nederlandse maritieme aannemer bestaat uit het transport en de installatie van de fundaties bestaande uit monopalen en 'transition pieces' voor 84 windmolens en het bijbehorende 'electric service platform'. De verschillende onderdelen komen uit Europa en worden naar de offshore locatie getransporteerd voor de definitieve installatie. Zo werd deze week bekend dat SIF de monopiles gaat leveren voor het project.

"We zijn bijzonder trots dat Heerema deel uitmaakt van het eerste en grootste commerciële offshore windproject in de Verenigde Staten. Voor Heerema is dit een mijlpaal: met dit project vestigen wij onze naam in de groeiende markt van offshore windenergie, een markt die volop in ontwikkeling is. Door onze kennis en ervaring en het gebruik van de juiste schepen zijn we een waardevolle partner voor dit type complexe projecten", zegt Heerema-ceo Koos Jan van Brouwershaven.

"Met name voor wind op zee, waar turbines en structuren steeds groter worden in steeds uitdagender condities, is onze vloot uitermate geschikt. We verwachten in de nabije toekomst meer van dit soort opdrachten te zullen binnenhalen.", aldus Van Brouwershaven. De opdracht zal worden uitgevoerd in 2020 en 2021.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland