Havenvisie Rotterdam steunt ambities havenbedrijf | Maritiem Nederland
Nieuws
Naast de opwekking van duurzame energie is ook natuurbehoud een belangrijke waarde voor de Rotterdamse haven.

Havenvisie Rotterdam steunt ambities havenbedrijfRedactie | vrijdag 29 november 2019
Havenbedrijf Rotterdam

De gemeenteraad van Rotterdam heeft op 28 november de herijkte Havenvisie vastgesteld. De ontwikkelingen op het vlak van energietransitie, grondstoffentransitie en digitalisering waren aanleiding om de Havenvisie 2030 uit 2011 te 'herijken'. 

De herijkte versie van de Havenvisie beschrijft het toekomstperspectief voor het haven- en industriecomplex op basis van de huidige inzichten en maakt daarmee de visie uit 2011 toekomstbestendig. "Na een intensief proces is er een mooi en breed gedragen visie uitgekomen die inzet op verdere uitbouw van de koploperspositie van de haven van Rotterdam op het gebied van energietransitie en logistiek”, zegt ceo Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam.

De Havenvisie fungeert als kompas voor de toekomst van de Rotterdamse haven. De ambities staan als een stip op de horizon, ook als de omstandigheden veranderen. De herijkte Havenvisie is tot stand gekomen in samenwerking tussen Havenbedrijf en gemeente Rotterdam, het Rijk, Deltalinqs en Provincie Zuid-Holland. 

Accent op maatschappelijke waarde

Rotterdam streeft ernaar om koploper te zijn op het gebied van duurzame en efficiënte ketens. De herijkte Havenvisie neemt de doelstellingen zoals opgenomen in de Rotterdamse bijdrage aan het klimaatakkoord (Rotterdam-Moerdijk) één op één over. Daarnaast krijgen de Sustainable Development Goals van de VN voor duurzame economische ontwikkeling een centrale plaats. Hiermee onderstrepen de vijf partijen het belang van het creëren van maatschappelijke en economische waarde.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland