Havenbedrijf Rotterdam in Future Fuels Network | Maritiem Nederland
Nieuws
Naast kennisontwikkeling gaat Rotterdam ook demonstratieprojecten doen op het gebied van bunkering.

Havenbedrijf Rotterdam in Future Fuels Network

Redactie | donderdag 8 oktober 2020
Havenbedrijf Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam maakt deel uit van een nieuw ‘Future Fuels Network’ dat op 6 oktober op de internationale bunkering-conferentie in Singapore is aangekondigd. Samen met havenbedrijven uit Singapore en Japan zal HbR een roadmap ontwikkelen voor de toepassing van koolstofarme en schone brandstoffen voor de maritieme sector. 

Op de Singapore international bunkering conference and exhibition (Sibcon) vond een virtuele ondertekening plaats van het samenwerkingsverband. Volgens CEO Allard Castelein van HbR avenbedrijf bevindt de wereld zich met de corona-pandemie in een uitzonderlijke situatie. "Dit ook een moment om ons te heroriënteren op de toekomst en zeker te stellen dat we afdoende maatregen nemen om klimaatverandering tegen te gaan en ook de economische neergang te adresseren.”

Volgens Castelein is het Future Fuels Network “een voorbeeld hoe havenbedrijven een bijdrage kunnen leveren de decarbonisatie van de maritieme sector. Met een roadmap en een nieuwe infrastructuur voor klimaatneutrale en schone maritieme brandstoffen kunnen we het verschil maken.” Het Future Fuels Network wil in de toekomst meer havenbedrijven als partner verwelkomen. Naast kennisontwikkeling gaan de havenbedrijven ook demonstratieprojecten opzetten op het gebied van bunkering.

Partners Maritiem Nederland