Havenbedrijf gunt onderhoud aan Shipyard Rotterdam | Maritiem Nederland
Nieuws
Twee patrouilleschepen liggen bij de werkplaats van het havenbedrijf aan de Eemhavenweg.

Havenbedrijf gunt onderhoud aan Shipyard Rotterdamredactie | vrijdag 2 april 2021
Toeleveranciers, Havenbedrijf Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam heeft een contract gesloten met Shipyard Rotterdam voor het onderhoud van de complete vloot. Het werk blijft plaatsvinden op de werkplaats van het Havenbedrijf aan de Eemhavenweg op Heijplaat. Het gaat om in totaal 16 schepen, daaronder zeven incidentbestrijdingsvaartuigen – patrouilleboten met bluscapaciteit – en de Nieuwe Maze, de representatiecatamaran van HbR. 

De samenwerking staat in het teken van de transitie van onderhoud door eigen monteurs en een technische dienst naar uitbesteding van de werkzaamheden, zegt COO Boudewijn Siemons van het havenbedrijf. "De transitie past in het beleid van het Havenbedrijf om werk dat niet behoort tot onze kerntaken uit te besteden aan externe specialisten. Wij zijn blij dat Shipyard Rotterdam het onderhoud gaat verzorgen. Deze werf is gelieerd aan KRVE Rotterdam Boatmen, vroeger bekend als de Roeiers en al jaren een betrouwbare partner in de haven." 

Bij het uitbesteden van het onderhoud behoort ook de wacht- en waakdienst van de werf. De divisie Havenmeester van HbR is 24/7 in touw om de veiligheid op en om het water te garanderen. Dat betekent ook dat deze dienst 24/7 beroep moet kunnen doen op het onderhoud.  Het onderhoudscontract heeft een duur van drie jaar en kan verlengd worden tot maximaal acht jaar.

Gelieerd aan roeiers

Shipyard Rotterdam is gelieerd aan de KRVE Rotterdam Boatmen en ShoreTension. De werf stond voorheen bekend als Merwelands Jachtbouw Rotterdam en is al jaren de huiswerf van de KRVE. Het bedrijf is gevestigd op Rotterdam Heijplaat. "De vakmensen van Shipyard Rotterdam hebben kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Wij zijn een uiterst flexibele werf die alle disciplines in huis heeft en meedenkt met de klant. De klant kan 24/7 een beroep op ons doen", aldus directeur Chiel Redelijk.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland