HbR bouwt multifunctioneel bedrijvencomplex op RDM | Maritiem Nederland
Nieuws
Het Magazijn wordt gebouwd op het RDM-terrein aan de Nieuwe Maas.

HbR bouwt multifunctioneel bedrijvencomplex op RDMredactie | maandag 31 augustus 2020
Havenbedrijf Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam (HbR) ontwikkelt een multifunctioneel bedrijvencomplex op het RDM-terrein, de voormalige werf van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij. Het Magazijn biedt plaats aan de  nieuwe generatie havenbedrijven. Het havenbedrijf mikt hierbij op Innovatieve maakbedrijven, start-ups en scale-ups. 

Het Magazijn op RDM Rotterdam bestaat uit vier casco bedrijfsunits van 1.000 m2 inclusief een kantoorruimte van 120 m2 met een fraai uitzicht op de Nieuwe Maas. René Schmitt, business manager vastgoed Havenbedrijf Rotterdam: "Succesvol ondernemen vereist goede start- en groeiruimte en dat bieden we op deze plek. Samen met andere innovatieve ondernemers en onderwijsinstellingen creëren we op RDM een klimaat dat samenwerking en ondernemerschap stimuleert."

Rotterdam Makers District

Samen met M4H Rotterdam vormt RDM Rotterdam het Rotterdam Makers District. Hier werken innovatieve ondernemers, onderwijsinstellingen en pioniers samen aan digitalisering, de energietransitie en de nieuwe maakindustrie. 

De meerwaarde van het Makers District zit niet alleen in de fysieke ruimte, maar vooral ook in een bedrijfsklimaat dat samenwerking en ondernemerschap stimuleert en versterkt. Het doel is om een gemeenschap van succesvolle en innovatieve ondernemers te creëren, geïntegreerd in het bredere regionale innovatie-ecosysteem van bedrijven, kennisinstellingen en financieringsbronnen.

Oplevering in 2021

De verwachte oplevering van de bedrijfsunits in Het Magazijn is, onder voorbehoud van omstandigheden en goedkeuring van de directie van het Havenbedrijf, in 2021. De vermelde metrages voor de bedrijfs- en kantoorruimte kunnen afwijken en zullen na oplevering conform NEN2580 worden ingemeten.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland