Haven brengt nautisch saluut aan nieuwe MS Rotterdam | Maritiem Nederland
Nieuws

Haven brengt nautisch saluut aan nieuwe MS Rotterdam

redactie | vrijdag 15 oktober 2021
Havenbedrijf Rotterdam, Cruise

Op 14 oktober is cruiseschip MS Rotterdam gearriveerd bij Cruise Terminal Rotterdam, onder belangstelling van talrijke Rotterdammers op de kade. Het nieuwe vlaggenschip van rederij Holland America Line ontving daarbij een nautisch saluut van patrouillevaartuigen van Havenbedrijf Rotterdam, de thuishaven van het cruiseschip. 

De MS Rotterdam werd tegemoet gevaren door de Nieuwe Maze. Aan boord van het representatievaartuig van het Havenbedrijf waren Gus Antorcha, president van Holland America Line, Mai Elmar, directeur van Cruise Terminal Rotterdam en Havenmeester René de Vries. 

Op de foto v.l.n.r. René de Vries, Mai Elmar en Gus Antorcha (foto: Ries van Wendel de Joode/HbR). Tekst gaat verder onder de foto.

 
 

De MS Rotterdam is het zevende schip met de naam van de van origine Rotterdamse rederij. Het schip kan 2.668 passagiers vervoeren. Het cruiseschip is op 15 oktober vertrokken naar Amsterdam om zich voor te bereiden op zijn eerste trans-Atlantische oversteek naar Fort Lauderdale, Florida op 20 oktober. 

Partners Maritiem Nederland