Harkand verkoopt twee DSV-schepen aan Boskalis | Maritiem Nederland
Nieuws
DSV Atlantis is sinds 2011 in de vaart voor Harkand (foto: Wikipedia)

Harkand verkoopt twee DSV-schepen aan Boskalis

redactie | dinsdag 28 november 2017
Offshore

Boskalis neemt Diving Support Vessel 'Atlantis' over van Harkand en neemt een optie op koop van het zusterschip 'Da Vinci'. Met de twee grote DSV-schepen versterkt de maritieme dienstverlener haar positie in subsea services.

De schepen worden onder meer ingezet voor de inspectie, reparatie en onderhoud van onderzeese offshore installaties, pijpleidingen en kabels. Met de versterking van de DSV-vloot legt Boskalis het fundament voor een uitbreiding op het gebied van subsea contracting, installatie en SURF (Subsea Umbilicals, Risers & Flowlines). Het concern verwacht een verdere groei in dit segment van de offshore energy markt in de regio's Noordwest-Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Boskalis heeft de DSV Atlantis gekocht voor circa 60 miljoen dollar en heeft een driejarige bare boat charter afgesloten voor het zusterschip DSV Da Vinci met een eerste optie op eventuele koop. Beide schepen zijn in 2011 in de vaart genomen, zijn voorzien van twee bells voor saturatieduikwerk tot een diepte van 300 meter en beschikken over een accommodatie voor 120 man.

Onlangs werd bekend dat Boskalis ook eigenaar werd van DSV Constructor.

Partners Maritiem Nederland