Happy@work op Hiswa | Maritiem Nederland
Nieuws
Het symposium Happy@Work op 5 maart

Happy@work op Hiswa

Antoon Oosting | vrijdag 9 april 2010

Na een succesvolle HISWA tentoonstelling heerst er optimisme in de watersport. De volgende uitdaging ligt op het gebied van arbeidsmarkt.

De HISWA tentoonstelling begin maart in de RAI is niet alleen bedoeld om zoveel mogelijk boten aan de man te brengen maar is dit keer door de HISWA Vereniging nadrukkelijk ingezet om jongeren voor een baan in de sector te interesseren. Met 3 procent meer bezoekers (51.849 ) en meer directe aankopen op de beurs kijken de jachtbouwers weer vol optimisme tegen de toekomst aan.
En dan wordt volgens Bianca Diebels van de HISWA Vereniging de arbeidsmarktproblematiek gelijk weer actueel. “Er komt een grote vervangingsvraag op ons af. De vergrijzing speelt bij ons ook iets meer dan in andere sectoren,” aldus Diebels.
Jongeren van de mbo/hbo-opleidingen maritieme techniek aan een vijftal scholen waren dan ook nadrukkelijk uitgenodigd op de speciale scholierendag op 4 maart op de HISWA tentoonstelling. 115 jongeren kregen hier onder andere een interactieve presentatie over Happy@Work! Hoe word je gelukkig van je werk?
Overigens waren de werkgevers in de branche de volgende dag aan de beurt op een symposium over hetzelfde thema: 'Hoe kunnen werkgevers ervoor zorgen, dat hun werknemers Happy@Work zijn?

Partners Maritiem Nederland