Hanseaticsoft klaar voor MRV-regelgeving | Maritiem Nederland
Nieuws

Hanseaticsoft klaar voor MRV-regelgevingJan Spoelstra | maandag 3 april 2017
Toeleveranciers

Om te voldoen aan de MRV-regelgeving van de IMO moeten reders deze zomer hun schepen uitrusten met software die nauwkeurig het brandstofverbruik per vervoerde ton-kilometer berekent.

Reders ontkomen er niet aan om nauwkeurig te monitoren hoeveel brandstof ze verbruiken en hoeveel CO2 ze uitstoten. Vooruitlopend op de MRV-regelgeving van de IMO, ontwikkelde Hanseaticsoft al in 2016 een softwarepakket voor alle partijen die betrokken zijn bij het scheepsmanagement, dat alle relevante data publiceert in een overzichtelijk rapport. Softwarepakket ‘Cloud Fleet Manager’ zorgt ervoor dat reders nog voor augustus dit jaar kunnen voldoen aan de MRV-regelgeving, wanneer gecertificeerde monitoringsystemen al verplicht zijn op schepen boven een brutotonnage van 5.000 ton.

Vanaf 1 januari 2018 kunnen zeeschepen inspecteurs op de valreep verwachten die snel willen kunnen inzien of reders hun brandstofgebruik en uitstoot monitoren, en of ze protocollen op de plank hebben liggen om deze te reduceren. Cloud Fleet Manager zorgt voor geldige rapportages voor de inspectiediensten, waarin verschillende gegevens worden meegewogen. Het gaat dan om havens van vertrek en aankomst, aankomst- en vertrektijden, hoeveelheid lading, hoeveelheid verbruikte brandstof van iedere soort, CO2-uitstoot en afgelegde afstand.

Gebaseerd op deze gegevens, die Cloud Fleet Manager combineert met bunkergegevens, ontstaat een nauwkeurig beeld van de CO2-prestaties van een zeeschip. Prestaties die bovendien op elk gewenst moment in te zien zijn door personeel aan de wal.

Lees meer over Hanseaticsoft

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland