Handen op elkaar voor fusie Hiswa en Recron | Maritiem Nederland
Nieuws
Peter Brussel en Cees Slager worden voorzitter resp. vice-voorzitter van de fusieorganisatie.

Handen op elkaar voor fusie Hiswa en RecronRedactie | woensdag 27 november 2019
Jachtbouw & Watersport

Per 1 januari 2020 fuseren Hiswa Vereniging (ondernemersorganisatie voor jachtbouw en watersport) en Recron (branchevereniging voor recreatieondernemers) tot de nieuwe ondernemersvereniging Hiswa-Recron. De algemene ledenvergaderingen van beide verenigingen gingen op 26 november unaniem akkoord met het fusieplan.

Hiswa-Recron wordt de branchevereniging voor alle bedrijven in de watersport en vrije tijd. Alle bedrijven in de watersport hebben te maken met uitdagingen als de veranderende opvattingen over vrijetijdsbesteding, het vinden van goede vakmensen en nieuwe wensen van klanten. Het behartigen van de belangen van deze bedrijven komt voortaan samen bij de nieuwe ondernemersvereniging.

Geert Dijks wordt de directeur van de fusieorganisatie: “We hebben veel gemeenschappelijke speerpunten en vullen elkaar goed aan. Beide merken staan goed bekend en versterken elkaar. Ze zijn natuurlijke partners. De fusie is een logische stap. Zo realiseren we een grotere slagkracht bij lobby, krijgen onze leden meer diensten en producten voor dezelfde contributie en zijn er meer investeringen mogelijk voor innovatie en ledenvoordeel programma’s."

Peter Brussel wordt de nieuwe voorzitter van Hiswa-Recron: “De vrijetijdssector is een groeisector met een omzet gelijk aan de bouwsector en twee keer de landbouw. Samen met vice-voorzitter Cees Slager en het nieuwe bestuur maken we een sterke vuist om dit belang te borgen.”

Rol als kenniscentrum

Hiswa-Recron wordt een netwerkorganisatie van 2.500 ondernemers met een bureauorganisatie van ruim 30 professionals. Het profileert zich als het kenniscentrum voor ondernemers, overheid en onderwijs. Er komt een afdeling jachtbouw & watersport en een afdeling leisure & recreatie. Het Hiswa-merk blijft gewoon bestaan en blijft overeind als een keurmerk voor de watersport voor consumenten.

Het afgelopen jaar is de fusie in alle opzichten voorbereid. Per 1 december betrekken zowel Hiswa Vereniging als Recron een gezamenlijk kantoorpand in Leusden.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland