HAL verhoogt capaciteit op Nederlandse markt | Maritiem Nederland
Nieuws
Artist's impression van de Nieuw Statendam (beeld: HAL)

HAL verhoogt capaciteit op Nederlandse marktredactie | vrijdag 6 oktober 2017
Cruise

Holland America Lijn verhoogt haar capaciteit op de Nederlandse markt. In 2019 vertrekken 35 cruises vanuit Nederlandse havens, zes meer dan in 2018. HAL zet hiervoor onder meer haar nieuwste schip in, de Ms. Nieuw Statendam.

De 'Nieuw Statendam' vervangt de 'Koningsdam' die sinds haar start in 2016 in de zomer vanuit Amsterdam heeft gevaren. 'Prinsendam', het kleinste schip in de vloot, met een capaciteit van 835 passagiers, blijft rondreizen maken naar bijzondere bestemmingen en kleinere havens. Het vlaggenschip van HAL, de 'Rotterdam' vertrekt gedurende de zomer traditiegetrouw vanuit havenstad Rotterdam.

De 'Nieuw Statendam' is het tweede Pinnacle-class schip van Holland America Line met accommodaties voor 2.666 gasten. Het schip komt op 5 mei 2019 voor het eerst in Amsterdam aan, na haar trans-Atlantische oversteek vanuit Fort Lauderdale, Florida. Aan het eind van het Nederlandse zomerseizoen vaart het schip naar de Middellandse Zee, van waaruit het cruises maakt naar diverse bestemmingen. Net als het zusterschip de 'Koningsdam' biedt het schip verschillende innovatieve concepten, openbare ruimtes en een scala aan restaurants en entertainment.

Meer animo voor cruises

De toevoeging van de nieuwe capaciteit op de Nederlandse markt toont het vertrouwen van Holland America Line in de lokale cruise markt, evenals de bereidheid hierin te investeren. Onderzoek door TNS Nipo laat zien dat 31 procent van de Nederlandse mensen graag eens een cruise zouden maken. Zes procent heeft zelfs het voornemen om gedurende de komende drie jaar een cruise te maken.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland