HAL neemt Nieuw Statendam in ontvangst op werf Fincantieri | Maritiem Nederland
Nieuws
Holland America Line nam het schip in ontvangst op de Fincantieri-werf in Maghera (foto: HAL)

HAL neemt Nieuw Statendam in ontvangst op werf Fincantieriredactie | vrijdag 30 november 2018
Cruise

Holland America Line heeft de 'Nieuw Statendam' in ontvangst genomen op de Fincantieri werf in Marghera. De Nieuw Statendam, het vijftiende schip in de vloot van HAL, vaart 1 december vanuit Venetië naar Civitavecchia. Daar vertrekt het schip op 5 december voor zijn Premier Voyage met gasten in de richting van het Caribisch gebied.

Tijdens de overhandigingsceremonie bedankte Orlando Ashford, president Holland America Line, Fincantieri en de eigen teamleden. "Zij hebben hard gewerkt om een schip op te leveren dat er nog verbluffender uitziet dan we hadden verwacht. De Nieuw Statendam vertegenwoordigt onze voortdurende evolutie van het toevoegen van nieuwe ervaringen, terwijl we de eigenschappen behouden waarmee Holland America Line de nummer 1 in premium cruisen is geworden."

Eerst naar Caribisch gebied

Na haar trans-Atlantische oversteek vanuit Civitavecchia brengt de Nieuw Statendam een volledig seizoen door in het Caribisch gebied met cruises vanuit Fort Lauderdale. De officiële doopceremonie van vindt daar plaats op 2 februari.

Het schip gaat in mei naar Amsterdam, haar thuishaven voor de zomer. Vanuit hier worden cruises gemaakt naar Noord Europa, de Baltische Staten en IJsland. In september worden Middellandse Zee cruises gemaakt vanuit Civitavecchia.

Pinnacle-klasse

Het 99.202 ton zware schip biedt plek aan 2666 gasten en is de ultieme uiting van het Holland America Line merk. Het schip biedt binnen haar 1377 gastenverblijven speciale staterooms voor gezinnen en alleenreizenden.

Een groot deel van het scheepsontwerp is gelijk aan de 'Koningsdam', het eerste Pinnacle-klasse schip. De Nieuw Statendam heeft exclusieve openbare ruimtes en een eigen stijl gecreëerd door de vooraanstaande hospitality ontwerper Adam D. Tihany en ontwerper en architect Bjørn Storbraaten. Het schip beschikt over grote met licht gevulde ruimtes en weelderige interieurs geïnspireerd op de vloeiende lijnen van muziekinstrumenten.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland