Grote order voor Bakker Sliedrecht | Maritiem Nederland
Nieuws

Grote order voor Bakker SliedrechtJan Spoelstra | maandag 4 november 2013
Toeleveranciers, Scheepsbouw

Bakker Sliedrecht gaat aandrijfsystemen ontwerpen, leveren en in bedrijf stellen die bedoeld zijn voor zeven aluminium catamarans, ontworpen door CoCo Yachts Holland uit Heukelum.

Opdrachtgever voor de catamarans is de staat Rio de Janeiro in Brazilië. De zeven ‘double ended’ ferry’s van 78 meter hebben een capaciteit van 2.000 passagiers en gaan varen tussen Rio de Janeiro en Niterói.

De ferry’s zullen gebouwd worden bij Afai Southern Shipyard in China. De Chinese werf krijgt een strakke deadline, omdat de schepen in 2014 tijdens het wereldkampioenschap voetbal en in 2016 tijdens de Olympische Spelen ongeveer 100.000 mensen per dag moeten gaan vervoeren. De ferry’s dienen ter vervanging en uitbreiding van de huidige vloot op de route.

Het betreft een grote order voor Bakker Sliedrecht. Per ferry zal het bedrijf het hoofdschakelbord, twee schakelborden voor de aandrijfsystemen, twee thruster drive systemen (voor twee thrusters per systeem) en vier 700kW elektromotoren leveren. De order is een voorbeeld van een Nederlands bedrijf dat de globalisering omarmd heeft. Zoals we vaak zien bij grote toeleveranciers en werven zal de engineering in Nederland plaatsvinden, terwijl Bakker Sliedrechts vestiging in China de productie op zich zal nemen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland