Grote druk op schoon varen | Maritiem Nederland
Nieuws

Grote druk op schoon varen

Antoon Oosting | woensdag 25 augustus 2010

De druk op de zeescheepvaart en binnenvaart om schoner te gaan varen, wordt snel groter dankzij aanstaande regelgeving.

Vanaf 1 juli dit jaar mag de scheepvaart op de Noordzee, Oostzee en in het Kanaal alleen nog stookolie met een maximumgehalte van 1 procent aan zwavel gebruiken. Dat was tot nog toe 1,5 procent. De meeste schepen gebruiken op open zee brandstof waar tot 4,5 procent zwavel in zit, het maximum wat door de IMO (International Maritime Organisation) is toegestaan. Tot 2020 moet het zwavelgehalte in de scheepvaart wereldwijd omlaag naar 0,5 procent. In de kustwateren zoals Oostzee, Noordzee en het Engels Kanaal moet dat net als nu al in de havens terug naar 0,1 procent.
Het gebruik van schonere stookolie jaagt de reders behoorlijk op kosten. Volgens de redersvereniging KVNR is gebruik van dat stookolie met nog maar 0,1 procent zwavel 70 tot 80 procent duurder is. Vrees van de reders is dat daardoor de scheepvaart vooral in de shortsea de concurrentieslag met het wegvervoer gaat verkiezen.
Ook de binnenvaart ontkomt niet aan het schoner varen. Vanaf 2013 moet de binnenvaart op drie verschillende trajecten in Rotterdam gemiddeld 20 procent langzamer varen. Daardoor veroorzaken de schepen minder luchtvervuiling.

Partners Maritiem Nederland