Grote baggeraars beste maritieme werkgevers | Maritiem Nederland
Nieuws
Foto: Joris Aben Fotografie

Grote baggeraars beste maritieme werkgeversJan Spoelstra | vrijdag 13 december 2013
Damen, Van Oord, Boskalis, Arbeidsmarkt

Boskalis en Van Oord zijn volgens het 1st Employers onderzoek van Memory Events de populairste maritieme werkgevers van Nederland.

Memory Events voerde onlangs een onderzoek uit naar populaire werkgevers onder starters en young professionals. Wanneer we kijken naar de deelresultaten voor techniek (circa 1.300 respondenten met een technische achtergrond), dan staan Boskalis en Van Oord op respectievelijk plaats 48 en 49.

Enkele bedrijven die ook maritieme diensten verlenen maar geen specifiek maritiem bedrijf zijn, en die boven de twee baggeraars in de lijst staan, zijn Shell (plaats 2), VolkerWessels (24) en Mammoet (36).

De populariteit van werkgevers onder starters lijkt sterk samen te hangen met het aantal werknemers en/of de naamsbekendheid van het bedrijf. De top vijf bestaat uit Unilever op 1, gevolgd door Shell, Google, Rabobank en KLM.

De andere populaire maritieme werkgevers uit de lijst zijn Heerema Marine Contractors, Damen Shipyards, Huisman en tankopslagbedrijf Vopak.

Alle respondenten is gevraagd wat zij belangrijke argumenten vinden om voor een bepaalde werkgever te kiezen. Studenten en young professionals die Boskalis en Van Oord als favoriete werkgever selecteerden, gaven aan vooral geïnteresseerd te zijn in inhoud van de functie/werkzaamheden of in de internationale carrièremogelijkheden. Salaris, reistijd of bedrijfscultuur vond men van minder belang. 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland