Grootste Rotortug 'RT Raven' voor Australische Kotug-dochter | Maritiem Nederland
Nieuws
De 'RT Raven' heeft een lengte van 46 meter en een bollard pull van 100 ton (foto: Kotug)

Grootste Rotortug 'RT Raven' voor Australische Kotug-dochter

redactie | dinsdag 23 januari 2018
Offshore, Scheepsbouw, Grootste schepen

Op de Albwardy Damen werf in Sharjah, Verenigde Arabische Emiraten, is de Rotortug 'RT Raven' gedoopt. Het schip is ontworpen door Robert Allan en Damen Hardinxveld. Met een lengte van 46 meter en een bollard pull van ruim 100 ton is de 'RT Raven' de grootste Rotortug ter wereld.

RT Raven wordt ingezet op het Bayu Undan veld in de Timorzee, ten noorden van Australië door het olie- en gasbedrijf ConocoPhillips. Chantelle Birtwistle, JV Manager voor het Bayu Undan Project, verrichte de doopceremonie.

KT-Maritime Services Australia, een joint venture van Kotug International en Teekay Australia, heeft het schip in beheer. De RT Raven wordt ingezet voor offshore-diensten, sleephulp, personeels- en standby-taken bij de olie- en gaswinnning in de Timorzee. 

Executive Director van KT Maritime en Chief Executive Officer van Kotug International, Ard-Jan Kooren: “Dit jaar is het twintig jaar geleden geleden dat we onze eerste serie Rotortugs hebben gebouwd. En vandaag zijn we hier voor een nieuwe mijlpaal, de doop van de grootste en meest geavanceerde Rotortug ooit gebouwd.”

Partners Maritiem Nederland