Grootste jacket van Heerema op transport | Maritiem Nederland
Nieuws

Grootste jacket van Heerema op transportDeze week ging het grootste jacket ooit vanaf de werf van Heerema Fabrication Group (HFG) in Vlissingen op transport.

Het betreft het 'Gina Krog' launch jacket dat geïnstalleerd gaat worden in het Gina Krog-veld in het centrale deel van de Noordzee op het Noorse continentale plat. Opdrachtgever voor de bouw van dit onderstel van een boor- en productieplatform is het Noorse Statoil & Partners.

HFG was verantwoordelijk voor de engineering, het aanbesteden van de onderaannemers en de bouw van het 17.000 ton wegende jacket. Het 142 meter hoge jacket komt in 116 meter waterdiepte te staan. Voor de bouw van de 17.000  ton wegende stalen constructie moesten in Vlissingen speciale skidbanen op het werfterrein worden aangelegd om het gevaarte veilig op een ponton te schuiven.

Het jacket heeft een grondoppervlakte van 60x50 meter en op de top meet het 40x30 meter. Daarbovenop komt een 265 ton wegende pre-drilling wellhead module te staan. Daarmee is het mogelijk putten te boren voordat de definitieve topside voor de productie van olie en gas op het jacket geplaatst wordt.

Het Gina Krog-veld is een gas-, condensaat- en olieveld dat ligt in het Noorse centrale deel van de Noordzee, ongeveer 30 kilometer van het Sleipner-veld. Het Gina Krog-veld wordt ontwikkeld met een zogenaamd ‘fixed’ platform in een waterdiepte van 116 meter en aangesloten op de Sleipner faciliteiten wat betreft de export van gas. De olie wordt met tankers getransporteerd.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland