Grootste cruiseschip ter wereld komt naar Rotterdam | Maritiem Nederland
Nieuws
Dit jaar werd het nieuwsbericht over de 'Harmony of the Seas' het meest gelezen.

Grootste cruiseschip ter wereld komt naar Rotterdam

Redactie | maandag 23 mei 2016
Grootste schepen, Cruise

De ‘Harmony of the Seas’, het grootste cruiseschip ter wereld, arriveert op dinsdag 24 mei aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Het vertrek staat op dezelfde dag gepland.

Het cruiseschip zette zondag 15 mei onder grote belangstelling van tienduizenden Fransen voor de maidentrip koers naar Southampton. De ‘drijvende stad’ van Royal Caribbean International vertrok uit de haven van Saint-Nazaire na een bouwperiode van 32 maanden in de Franse scheepswerf STX France. Rotterdam is de enige stop tijdens een korte cruise van vier nachten van en naar Southampton.

De Harmony of the Seas, dat iets groter is dan de zusterschepen ‘Allure of the Seas’ en ‘Oasis of the Seas’, is met 362 meter van boeg tot achtersteven 50 meter langer dan de hoogte van de Eiffeltoren. Ook de breedte van 66 meter is een record. Op de zestien dekken is ruimte voor 6360 passagiers en 2100 bemanningsleden. Met 23 zwembaden aan boord en een park met meer dan 10.000 planten en vijftig bomen kunnen de passagiers zich ver van de zee wanen.

De bouw van de luxe cruiser, waarvoor begin 2013 opdracht werd gegeven, vergde bijna 2,5 jaar en kostte ongeveer 1,5 miljard euro. Eind mei staat de eerste echte reis op het programma, naar de Middellandse Zee. In de zomer vertrekt het cruiseschip naar het Caribisch gebied.

Neem een kijkje op de Harmony of the Seas:

Filmpje over de bouw van de Harmony of the Seas:

Partners Maritiem Nederland