Nieuwste recordschip MSC Oscar naar Rotterdam | Maritiem Nederland
Nieuws

Nieuwste recordschip MSC Oscar naar Rotterdam

Angelique Bosman | dinsdag 3 maart 2015
Scheepsbouw, Havens, Havenbedrijf Rotterdam, Grootste schepen

De Rotterdamse haven verwelkomde dinsdag 3 maart opnieuw een grootste containerschip ter wereld, de ‘MSC Oscar’.

Op dinsdag 3 maart arriveerde de MSC Oscar voor de eerste keer in de Rotterdamse haven. In januari werd de haven al aangedaan door de ‘CSCL Globe’, toen ‘s werelds grootste containerschip. Dat schip wordt inmiddels overklast door de door de Zuid-Koreaanse werf Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) opgeleverde MSC Oscar.

Het gloednieuwe schip heeft een lengte van 395,4 meter, een breedte van 59 meter, een diepgang van 16 meter en een capaciteit van 19.224 TEU. Het schip is niet langer dan de CSCL Globe (400 meter), maar kan 124 containers meer vervoeren.

De laatste tijd wordt het ene na het andere megaschip te water gelaten. Voor de Zwitserse rederij MSC zijn achttien schepen van meer dan 19.000 TEU in aanbouw, waarvan de MSC Oscar de eerste is.

De MSC Oscar is zijn vaarschema begonnen in Azië, liep vervolgens in Europa eerst Algeciras aan en vertrekt na de aanloop in Rotterdam richting Bremerhaven. Daarna bezoekt het schip nog Wilhelmshaven, nogmaals Rotterdam en ten slotte Felixstowe.

Filmpje over de MSC Oscar:

 

Partners Maritiem Nederland