Grootste containerschip op weg naar Rotterdam | Maritiem Nederland
Nieuws
Sinds de oplevering op 24 april geldt 'HMM Algeciras' (hier aan de kade in Yantian) als grootste containerschip ter wereld.

Grootste containerschip op weg naar RotterdamRedactie | dinsdag 26 mei 2020
Zeevaart, Havenbedrijf Rotterdam, Grootste schepen

Op woensdag 3 juni arriveert omstreeks 14.00 uur 'HMM Algeciras' van Hyundai Merchant Marine op zijn maidentrip in de Amaliahaven te Rotterdam om containers over te slaan bij de terminal van RWG. De Algeciras is het nieuwste grootste containerschip ter wereld.

Het schip kan net iets meer 20-voet-containers aan boord hebben dan zijn voorganger MSC Gülsün: 23.964 TEU tegen 23.756 TEU. Tijdens de reis heeft HMM Algeciras 19.621 TEU aan boord, ook dat is een record.

Het Koreaans schip werd op 24 april opgeleverd door de scheepswerf Daewoo Shipping & Marine Engineering’s Okpo. Het is 400 meter lang en 61 meter breed. Meer informatie is te vinden in het YouTube-filmpje Biggest Containership in the World 2020. Het schip is afkomstig uit Yantian en vertrekt op zaterdag 6 juni om 05.00 uur naar Hamburg.

Nog elf megaschepen

De Zuid-Koreaanse scheepseigenaar HMM is de negende containerrederij van de wereld. De rederij heeft nog elf van deze 24.000 TEU schepen in bestelling.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland