Groot, groter, grootst in de Eemshaven | Maritiem Nederland
Nieuws
De 'Spectrum of the Seas' werd deze maand opgeleverd door Meyer Werft in Papenburg (foto: Wikimedia)

Groot, groter, grootst in de Eemshavenredactie | donderdag 21 maart 2019
Offshore Wind, Cruise

Op 21 maart legde de 347 meter lange ‘Spectrum of the Seas’ aan bij Buss Terminal Eemshaven. Even later meldde zich de Boabarge 43 met aan boord een topside, een groot geel gevaarte dat als een soort stopcontact op zee gaat fungeren voor het windpark Deutsche Bucht.

Het cruiseschip 'Spectrum of the Seas' is door de Meyer Werft gebouwd in de aan de Eems gelegen Duitse stad Papenburg. Het schip is bestemd voor de Chinese markt en biedt plaats aan bijna 4200 passagiers. Het immense cruiseschip van Royal Caribbean zal enkele dagen in de Eemshaven blijven liggen.

Topside Deutsche Bucht

De topside van ruim 2700 ton is bestemd voor offshore windpark Deutsche Bucht. Dit immense gele stopcontact is afkomstig van de productielocatie van de Smulders Group in Hoboken (nabij Antwerpen) in België. Eerder al kwam de ruim 1700 ton wegende jacket, waarop deze topside zal worden geplaatst, naar de Eemshaven. Deze jacket wordt nu op de zeebodem geplaatst.

In opdracht van Van Oord Offshore Wind Germany GmbH zorgt de joint venture Smulders-Eiffage voor de engineering, inkoop, constructie en installatie van de topside en de jacket. Voor de installatie maken ze gebruik van de diensten van Seaway Heavy Lifting, dat al meerdere offshore projecten vanuit de Eemshaven heeft uitgevoerd. 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland