Groot baggercontract voor Boskalis | Maritiem Nederland
Nieuws
Artist impression van de nieuwe zelfvarende megacutter die Boskalis gaat inzetten in Oman.

Groot baggercontract voor BoskalisRedactie | woensdag 18 januari 2017
Baggeren, Boskalis

Goed nieuws voor Boskalis, dat met één klus zijn orderportefeuille met bijna een half miljard euro ziet stijgen. Het bedrijf ontving een letter of intent om een grote haven in Oman aan te leggen.

Het gaat om de ontwikkeling van een havengebied bij Duqm in Oman. De contractwaarde bedraag 480 miljoen euro, opdrachtgever is Sezad (Special Economic Zone Authority Duqm).

Het betreft een EPC-contract (engineering, procurement, construct) voor de aanleg van een overslagterminal voor natte bulk. Diverse bagger- en civiele werkzaamheden worden onder de verantwoordelijkheid van Boskalis uitgevoerd, waaronder het verdiepen van het havenbassin naar 18 meter diepte, landaanwinning, de aanleg van een kilometer lange kademuur, twee aanlegsteigers en stenenwerk.

Voor de uitvoering van de baggerwerkzaamheden zet Boskalis de nieuwe mega snijkopzuiger ‘Helios’, die medio 2017 in de vaart komt, een jumbo en een middelgrote sleephopperzuiger in.

Op grond van de huidige verwachtingen zullen de ontwerpwerkzaamheden in de komende weken aanvangen en zal Boskalis het materieel medio 2017 mobiliseren. Het project zal naar verwachting in 2020 worden opgeleverd.

Duqm is van oudsher een vissersstadje waarvan van 2008 tot nu het inwonertal verdubbelde in het kader van een groot door de overheid opgetuigd plan om er een belangrijke industriële vrijhandelszone, inclusief toerisme, van te maken. Een belangrijk onderdeel van de haven is een groot modern droogdok, gelegen op de zuidoostelijke hoek van het Arabisch schiereiland.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland