Groot baggercontract (0,5 miljard) voor Van Oord in Koeweit | Maritiem Nederland
Nieuws

Groot baggercontract (0,5 miljard) voor Van Oord in KoeweitRedactie | donderdag 13 maart 2014
Baggeren, Van Oord

Van Oord heeft de opdracht verworven voor een landaanwinningsproject in Koeweit. De opdrachtgever is Kuwait National Petroleum Company (KNPC). Het contract heeft een waarde van bijna 500 miljoen euro.

Het project omvat het opspuiten van een stuk land op een ‘sabkha gebied’ (zoutvlakte aan de kust) ten behoeve van een nieuw te bouwen raffinaderij. Het New Refinery Project ligt in het Al-Zour gebied ten zuiden van Kuwait City. De raffinaderij zal 615.000 vaten per dag gaan produceren. Het project is voor KNPC de eerste fase van een investeringsprogramma voor deze nieuwe raffinaderij van 23 miljard Amerikaanse dollar.

De uitvoering start per direct. De oplevering is over 30 maanden. Het project omvat het baggeren en opspuiten van ongeveer 65 miljoen kubieke meter zand en het uitvoeren van uitgebreide grondverbeteringswerken. Daarnaast worden er diverse vaargeulen, een bassin voor een toekomstige steiger, een werkhaven en wegen gerealiseerd. Voor de uitvoering van het werk zet Van Oord diverse grote sleephopper- en cutterzuigers in.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland