Groningen Seaports ook in 2019 een grote bouwput | Maritiem Nederland
Nieuws
In 2019 staat onder meer de bouw van een nieuwe helihaven op stapel (artist impression: Groningen Seaports)

Groningen Seaports ook in 2019 een grote bouwput

redactie | vrijdag 11 januari 2019
Havens

De afgelopen jaren werd al veel geïnvesteerd in het havengebied van Groningen Seaports (Eemshaven en Delfzijl). Ook in 2019 blijft de haven een grote bouwput, nadat 33,9 hectare aan nieuwe bedrijventerreinen werd uitgegeven.

In 2018 waren er ruim 14.000 personen werkzaam in het totale havengebied. Met de bouw van nieuwe vestigingen voor PMC, Van Merksteijn en BOW Terminal, de uitbreiding van Google,  de enorme ontwikkelingen in de offshore windactiviteiten, zullen er in 2019 veel nieuwe bouwactiviteiten zijn. "Voor toeleveranciers én voor de werkgelegenheid zijn de omstandigheden momenteel erg gunstig in het Eemsdeltagebied", aldus directeur Cas König van Groningen Seaports.

In de Eemshaven realiseerden onder meer Sealane, Wijnne Barends, Amasus en Holland Malt een uitbreiding. Daarnaast kwam de heliport infrastructuur en kondigde EMS Maritime Offshore (EMO) als exploitant van de helihaven verdere investeringen aan. AG Ems kende een record aantal bezoekers: ruim 10 procent meer bezoekers namen vanaf Eemshaven de boot naar Borkum, waarvan een substantieel gedeelte gebruik maakten van de nieuwe spoorverbinding naar de Eemshaven.

Ook in Delfzijl waren er volop investeringen. Gebroeders Borg, Enexis, Contitank, PPG en BioMCN presenteerden nieuwe plannen en/of realiseerden uitbreidingen. Verder richtten Avantium en Photanol een (groene) chemische proeffabriek op. 

Vergroening

Groeikansen liggen vooral op het ‘groene vlak’.  In het beheersgebied van Groningen Seaports zullen in 2019 naar verwachting zeven nieuwe zonneparken in ontwikkeling komen, drie in het Delfzijlse gebied en vier in de Eemshaven.  Als (mede) aandeelhouder krijgt Groningen Seaports grip op de uitgifte van groene energie die in toenemende mate de vestiging van nieuwe bedrijvigheid in deze regio bepaalt.

Ook bij bestaande klanten bestaat volgens König de wens om in toenemende mate te vergroenen. Er liggen (ambitieuze) plannen klaar om in 2030 een CO2-reductie van 49 procent te kunnen realiseren op basis van meer zonne- en windenergie, een andere productiewijze, inzet van biomassa en andere vormen van samenwerking. Groningen Seaports zal in 2019 de waterstofinfrastructuur aanzienlijk uitbreiden. In 2018 kwam de 'biostoomleiding' tussen EEW en het chemiepark Delfzijl tot stand.

Aan de overslag van goederen wijdt König maar een enkele zin. "Met een overslag in de havens van 13,7 miljoen ton werd er een forse stijging gerealiseerd ten opzichte van 2017, dat al een succesvol jaar was."

Partners Maritiem Nederland