Greenstream tankers aan de wal door faillissement | Maritiem Nederland
Nieuws
Greenstream tanker

Greenstream tankers aan de wal door faillissementJan Spoelstra | dinsdag 22 april 2014
Scheepsbouw, LNG

Peters Shipyards in Kampen is op dinsdagmiddag 8 april failliet verklaard waardoor honderd man naar huis zijn gestuurd.

De werf is de bouwer en de eigenaar van de Greenstream tankers, een volledig LNG aangedreven schip dat in 2013 tijdens het Maritiem Gala in Rijswijk verkozen werd tot Schip van het Jaar 2013. Op dit moment liggen beide tankers aan de wal en kunnen ze niet worden ingezet weet men bij Interstream Barging, de binnenvaartbevrachter waarvoor de schepen varen.

Over de oorzaak van het stilliggen wil Pieter Peeters, CEO van Interstream Barging, niets concreets zeggen en hij verwijst naar de werf waar de telefoon niet meer wordt opgenomen. Ook Shell Shipping, de partij die de schepen chartert voor zijn Rijnvaartvloot, verwijst naar de werf voor commentaar op de zaak. Curator Paul Manning kan geen uitsluitsel geven of de schepen uit de vaart zijn genomen vanwege het faillissement. Aangezien de werf de eigenaar is van de schepen, is dit echter wel de meest voor de hand liggende reden en zullen de schepen weer gaan varen als de doorstart een feit is.

De problemen bij Peters Shipyards schijnen te worden veroorzaakt door het uitblijven van de betalingen van rederij Canada Feeder Lines, die Peters Shipyards opdracht heeft gegeven tot het bouwen van vier coasters, type DP 2 Caranx 11000. De rederij ontkent echter financiële problemen te hebben. Feit is dat de eerste van de vier tankers nu half afgebouwd op de werf ligt.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland