Greenergy koopt biodieselfabriek in Amsterdamse haven | Maritiem Nederland
Nieuws
De in 2010 gebouwde biodieselfabriek was tot nu toe niet in bedrijf (foto: Port of Amsterdam)

Greenergy koopt biodieselfabriek in Amsterdamse havenredactie | vrijdag 20 juli 2018
Havenbedrijf Amsterdam, MET Event

Het Engelse bedrijf Greenergy heeft de biodieselfabriek in de Amsterdamse haven gekocht van het olieopslagbedrijf Oiltanking. Greenergy gaat de fabriek ombouwen om er tweede generatie biodiesel te produceren.

De biodieselfabriek aan de Amerikahaven, die op het terrein van Oiltanking staat, is in 2010 gebouwd voor productie van biodiesel uit zogenoemde eerste generatie plantaardige olie en is nooit in productie geweest door veranderde marktomstandigheden.

Greenergy zal de fabriek ombouwen om uit afvalvetten en -olie tweede generatie biodiesel te kunnen produceren en tevens de capaciteit uitbreiden. Met twee grote biodieselfabrieken aan de Oostkust van Engeland, bij Immingham en Teesside, is Greenergy de grootste producent van tweede generatie biodiesel in Europa.

Circulaire economie

Oiltanking zal de op- en overslag van grondstoffen en producten voor Greenergy verzorgen. De ingebruikname van de biodieselfabriek betekent meer dan een verdubbeling van de totaal in de Amsterdamse haven geproduceerde biodiesel.

“Port of Amsterdam is blij om Greenergy te mogen verwelkomen”, zegt Roon van Maanen, Hoofd Circular & Renewable Industry van Port of Amsterdam. “Dit stelt ons in staat om onze ambities ten aanzien van de circulaire economie verder te ontwikkelen. Bovendien zetten we hiermee Amsterdam op de kaart als een van de belangrijke havens die bezig zijn met de productie van duurzame brandstof.”

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland