Gouden Wimpel KNRM voor bemanning Zr. Ms. De Ruyter | Maritiem Nederland
Nieuws
Presentator Willem Gunneman reikte de Gouden Wimpel uit aan Boris Schouten en voormalig commandant Nico Kempers van marinefregat Zr. Ms. De Ruyter (foto: Thomas Steenvoorden/KNRM)

Gouden Wimpel KNRM voor bemanning Zr. Ms. De Ruyterredactie | maandag 20 mei 2019
Maritieme Cluster

De bemanning van marineschip Zr. Ms. De Ruyter heeft de Gouden Wimpel van de KNRM gewonnen. “Voor alle tien genomineerden geldt dat hij of zij in 2018 of gedurende langere tijd iets buitengewoons heeft gedaan voor de KNRM. Wel beschouwd waren er dus uitsluitend winnaars", aldus Edward Zwitser van de KNRM.

De Gouden Wimpel is een jaarlijks terugkerende waarderingsprijs voor relaties van de KNRM, die zich in het voorbije jaar hebben onderscheiden. De KNRM maakt jaarlijks de shortlist van genomineerden. Uiteindelijk bepaalt het publiek wie de Gouden Wimpel wint.

De Zilveren Wimpel ging naar Stichting Wereldhavendagen, die de KNRM jaarlijks aan een groot podium helpt tijdens het gelijknamige evenement in Rotterdam, terwijl Adri Burghout met de Bronzen Wimpel naar huis ging. Adri was als illustrator betrokken bij meerdere KNRM-uitingen en is recent begonnen aan een zelfgeschreven kinderboekenserie over de KNRM. Elke genomineerde ontving een oorkonde.

Buitengewoon

De bemanning van de Zr. Ms. De Ruyter hield vorig jaar, tijdens een internationale uitzending, een groot aantal kleinschalige inzamelingsacties voor de KNRM. Zowel onder de bemanning zelf als onder het thuisfront van de bemanningsleden. “Deze mensen doen al meer dan genoeg voor volk en vaderland. Dat zij zich tijdens deze operatie ook nog eens inzetten voor het goede doel vind ik buitengewoon”, aldus één van de publieksreacties.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland