Google bouwt datacenter in Eemshaven | Maritiem Nederland
Nieuws

Google bouwt datacenter in EemshavenJan Spoelstra | dinsdag 23 september 2014
Havens, Arbeidsmarkt

Een nieuw datacentrum van Google in de Eemshaven levert de regio 150 banen op.

Google maakte op 23 september bekend dat het voor 600 miljoen euro een nieuw datacentrum in de Eemshaven gaat bouwen. In het gebouw met servers zullen diverse diensten van Google, zoals de zoekmachine, Google Maps en Gmail worden gehost.

Het Amerikaanse bedrijf investeert tot 600 miljoen euro in de ontwikkeling, bouw en inrichting van zijn nieuwe faciliteit. Op het hoogtepunt van de bouwfase zal dit werk opleveren voor meer dan duizend mensen. De aannemers zijn reeds geselecteerd op basis van een aanbestedingsronde.

Zodra het datacenter operationeel is, zal het werkgelegenheid bieden aan meer dan 150 mensen in uiteenlopende fulltime functies, zowel intern als bij aannemers, zoals computertechnici, bouwkundigen, elektrotechnici, cateringmedewerkers en beveiligingspersoneel. Het nieuwe datacenter vormt een aanvulling op de bestaande, door Google gehuurde datacenter-faciliteit in de Eemshaven, die operationeel zal blijven.

De multinational kiest voor de Eemshaven vanwege de energiezekerheid. Het terrein van 325 hectare waar het datacenter wordt gebouwd, ligt vlak bij energiecentrales.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland