Geen toekomst zonder Holland Ports | Maritiem Nederland
Nieuws

Geen toekomst zonder Holland Ports

Ronald J. de Jong | donderdag 1 maart 2007

Amsterdam heeft een uitstekend jaar achter de rug. De hoofdstedelijke haven kan bogen op een groei van maar liefst 12 procent en een recordoverslag van 84 miljoen ton. Het vorige record van 2004 (73,2 miljoen t) is met ruim 10 miljoen ton overschreden. Olieproducten en kolen zijn verantwoordelijk voor deze spectaculaire cijfers, want Amsterdam ontwikkelt zich vooral als brandstofhaven. De groei in de containersector ging van 53.000 naar bijna 200.000 TEU en is het gevolg van de vertraagde ingebruikname van de Ceres-terminal. Ook de opening van twee nieuwe containerlijnen op Amsterdam hielp, aangevuld met nog twee nieuwe lijnen (waarvan één intussen weer is afgevallen.

 

Een en ander staat in schril contrast met de Rotterdamse haven, die over 2006 genoegen moest nemen met een bescheiden 2 procent groei. Met een totale overslag van 377 miljoen ton is dat toch nog bevredigend. Rotterdam is tenslotte vier maal zo groot als Amsterdam en de containeroverslag is met 3 procent gegroeid. Wel verontrustend voor Rotterdam, en voor Nederland, is dat de overige havens in de lijn Hamburg-Le Havre het zoveel beter doen. Het advies van Nationale Havenraadvoorzitter Wim van Gelder in het Algemeen Dagblad (29 december) is een duidelijke waarschuwing. De zeventien (!) Nederlandse zeehavens moeten volgens hem de handen ineenslaan en zich presenteren als gezamenlijke portal, ‘Holland Ports’, in plaats van afgunstig naar elkaar te staren en elkaar verwijten te maken als er een containerlijn van Rotterdam naar Amsterdam overstapt, of als een bedrijf van de hoofdstad naar Rotterdam verhuist.

 

De vraag waar het nu om gaat, is of de goederenstroom, bestemd voor de uitgedijde Europese Unie, via Noordwest- of Zuid-Europa gaat lopen. De schepen van China en Japan gaan allemaal via het Suezkanaal en komen praktisch langs de Zuid-Europese havens. Niet voor niets heeft president Prodi verklaard dat Italië de poort van Europa voor containers moet worden. Voor Aziaten is Nederland één - klein - gebied, besef van de aparte posities van Rotterdam en Amsterdam hebben ze niet.

 

In tegenstelling tot de Amsterdamse haven ziet Havenbedrijf Rotterdam een gezamenlijke aanpak op cruciale terreinen als commercie en marketing absoluut niet zitten. Dit getuigt van een oogkleppenmentaliteit die nog wel eens wrange vruchten zou kunnen afwerpen. Daarom is ook hier een hartenkreet op zijn plaats: havens van Nederland, sla de handen ineen als ‘Holland Ports’ of u gaat een anonieme toekomst tegemoet onder de naam ‘Stavoren Ports’.

Partners Maritiem Nederland