Meer uptime gangway dankzij innovatie Bosch Rexroth | Maritiem Nederland
Nieuws
Na het automatische aanleggen blijft de gangway op z'n plek dankzij bewegingscompensatie en dynamic positioning.

Meer uptime gangway dankzij innovatie Bosch RexrothRedactie | maandag 24 augustus 2020
Offshore, Toeleveranciers

Bosch Rexroth heeft een nieuwe autonome landingsoplossing ontwikkeld voor de beweging gecompenseerde gangways van Barge Master. Het nieuwe landingssysteem zorgt voor een aanzienlijke verbetering van zowel de veiligheid als de prestaties en leidt bovendien tot een verhoging van de beschikbare bedrijfsuren.

Landingssystemen zijn essentieel voor transfers van mensen en essentiële items tussen een schip en een olie- en/of gasplatform of windturbinegenerator. Met behulp van aandrijftechnologie en sensoren compenseren deze systemen de bewegingen van het schip en de zee, waardoor ze veiliger te gebruiken zijn in zwaar weer. Handmatige bediening is echter nog steeds vereist als het gaat om de verbinding met het platform. Afhankelijk van de ervaringen van de operator en de weersomstandigheden is dat nogal een uitdaging.

Het nieuwe autonome landingssysteem van Bosch Rexroth zorgt voor meer veiligheid. Door een combinatie van geavanceerde radartechnologie, camera's en sensoren verloopt het aanleggen op het platform zonder handmatige invoer, ongeacht het weer en een eventuele ruwe zee. Eenmaal verbonden maakt het systeem gebruik van de gebruikelijke bewegingscompensatie die samen het dynamische positioneringssysteem van het schip zorgt voor een ​​veilige, stabiele verbinding tussen het schip en het platform.

Verbetering uptime

"Het autonome landingssysteem heeft een aantal voordelen", zegt Rene Coppens, Business Development voor Barge Master-systemen bij Bosch Rexroth. "Voorop staat de verbetering van de veiligheid. Maar misschien wel het belangrijkste: onze systemen verhogen de beschikbare bedrijfsuren. Ons systeem kan onder moeilijke omstandigheden werken en is niet afhankelijk van de beschikbaarheid van operators, dus het kan de uptime echt verbeteren. Al met al is er sprake van een echte stap voorwaarts in autonome landingssystemen."

Het nieuwe landingssysteem is ontwikkeld in samenwerking tussen Bosch Rexroth, de onderzoeksafdeling van Bosch en de partners van Barge Master. Voor nieuwbouwschepen is het systeem al beschikbaar en later dit jaar ook voor een retrofit van eerder geleverde gangways van Barge Master.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland