Fundaties Taiwanees windpark geïnstalleerd | Maritiem Nederland
Nieuws
Copyright: Jan de Nul Group

Fundaties Taiwanees windpark geïnstalleerd

Jan Spoelstra | woensdag 21 augustus 2019

Jan De Nul heeft deze zomer de installatie van de twintig fundaties voor het 20 MW Fermoze 1 fase 2 windpark afgerond. Voor dit EPCI-conttract mobiliseerde Jan De Nul het jack-up schip 'Seaway Yudin'.

De fundaties bestaan uit monopiles van 752 tot 1.230 ton, met lengtes van 60 tot 80 meter en een maximale diameter van 8,4 meter. Op de monopiles installeerde Jan De Nul de 465 ton wegende transition pieces, ieder voorzien van verschillende dekken en een aanlandplaats voor kleine crew tenders.

Binnen een jaar tijd liet het Belgische offshorebedrijf de fundaties bouwen, verscheepte deze naar de Port of Taichung en voerde de installatie op zee uit. Jan De Nul is gelijktijdig verantwoordelijk voor het beschermen van de exportkabel en van de kabels die de windturbines verbinden met het transformatorstation.

Het Formosa 1 offshore windpark is eigendom van Formosa I Wind Power, een samenwerking van Ørsted (35%), JERA (32.5%), Macquarie Capital (25%) en Swancor Holding (7.5%). het windpark ligt 6 kilometer uit de west kust van het Miaoli district in de straat van Taiwan, in waterdieptes van 15 tot 30 meter. Fase 1 bestond uit twee offshore windturbines met een totaal vermogen van 8 megawatt, fase 2 bestaat uit 20 turbines met een totaal vermogen van 120 megawatt. Het betreft het eerste commerciële offshore windpark van Taiwan.

Partners Maritiem Nederland