Fugro piekt | Maritiem Nederland
Nieuws

Fugro piekt

Jan Spoelstra | vrijdag 15 september 2006

Ingenieursbureau spint garen bij gebrek aan olie en gas

Ingenieursbureau Fugro sluit het eerste half jaar af met een nettowinst van 54,1 miljoen euro. Dat is een winststijging van 68,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet bedroeg 652,4 miljoen euro, een stijging van 25,9 procent vergeleken met de eerste helft van 2005. Alle divisies van het grootste ingenieursbureau van Nederland (Geotechniek, Survey en Geoscience) maakten een flinke groei door.

 

Fugro weet uitstekend te profiteren van de verschillende marktontwikkelingen, zoals het feit dat internationale olie- en gasondernemingen blijven zoeken naar en investeren in nieuwe voorraden. Daardoor kan Fugro zowel op onderzoeksgebied als in het ontwikkelen en bouwen van benodigde installaties een grote wereldspeler blijven. Ook de vraag naar mijnbouwactiviteiten blijft groot. Door de aantrekkende economieën in een aantal regio’s zal de vraag naar infrastructurele diensten bovendien verder toenemen.

 

Fugro verwacht het jaar af te sluiten met een nettowinst van 130 miljoen euro (99 miljoen euro in 2005) en een omzet van 1,4 miljard euro (tegen 1,16 miljard in 2005). Verder blijft het ingenieursbureau investeren om de capaciteit te vergroten, onder meer door uitbreiding van de vloot.

Partners Maritiem Nederland