Frits van Bruggen voorzitter raad van toezicht KNRM | Maritiem Nederland
Nieuws
Frits van Bruggen ontving de voorzittershamer van Rutger van Slobbe.

Frits van Bruggen voorzitter raad van toezicht KNRMredactie | maandag 26 april 2021
Maritieme Cluster

Frits van Bruggen is gekozen als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de KNRM. Hij lost Rutger van Slobbe af die veertien jaar in de raad van toezicht zat. Van Bruggen was tot 1 april hoofddirecteur van de ANWB. De voorzittersrol bij de KNRM is een vrijwilligersfunctie, net als de 1.400 redders en helpers aan de wal op de 45 KNRM-reddingstations langs de kust.

Frits van Bruggen (1959) zit sinds 2019 in de raad van toezicht van de KNRM en is per 1 januari voorzitter. Sinds zijn pensionering heeft hij meer tijd voor zijn functie bij de KNRM.

Voor Van Bruggen staan belangrijke strategische vernieuwingen te wachten, waaronder het ambitieuze vervangingsplan voor 71 reddingboten. Dat vergt een grote fondsenwervende inspanning, want de KNRM bestaat dankzij donateurs, zonder overheidssubsidie.

Over drie jaar bestaat de KNRM 200 jaar. “Twee eeuwen vol bijzondere reddingen en technologische ontwikkelingen in reddingmaterieel. Maar boven alles generaties van vrijwillige redders, die nog altijd bereid zijn belangeloos hulp te verlenen.” Van Bruggen is onder de indruk van de professionaliteit en toewijding binnen de KNRM. 'Vrijwilligers en donateurs kunnen trots zijn op de KNRM, die ik met veel energie naar de volgende eeuw wil leiden."

Boter bij de vis

Het toezicht van zijn voorganger Rutger van Slobbe, die veertien jaar aan het roer stond, kenmerkte zich door een grote betrokkenheid en belangstelling voor de vrijwilligers op de reddingstations en beroepsorganisatie in IJmuiden. Over de rol van de raad van toezicht was Van Slobbe glashelder: “Natuurlijk is het ‘interessant’ om in de raad van toezicht te zitten, maar de KNRM is er niet voor ons, wij moeten er voor de KNRM zijn. En dus eis ik van ieder lid in de raad, mijzelf incluis, boter bij de vis: stropdas af en handen uit de mouwen!” De KNRM bedankt Van Slobbe voor die tomeloze inzet.

Bij zijn afscheid op 26 april werd Van Slobbe benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau, zowel voor zijn vrijwillige inzet in de raad van toezicht van de KNRM, als voor zijn werkzaamheden voor de maritieme sector en de Rotterdamse haven.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland