Friese megajachtbouwer wint prestigieuze prijs | Maritiem Nederland
Nieuws

Friese megajachtbouwer wint prestigieuze prijsMet het winnen van de ‘International Yacht & Aviation Award’ blijft Nederland toonaangevend in de bouw van megajachten.

Het Canadese Ivan Erdevicki Naval Architecture & Yacht Design heeft in samenwerking met het Friese Icon Yachts de ‘International Yacht & Aviation Award’ gewonnen. De ‘Icon-ER175’ won in de categorie beste conceptontwerp groter dan 40 meter. De prijs werd uitgereikt in het Connaught Hotel in London op 19 april, nadat Icon Yachts het ontwerp in september 2012 presenteerde op de Monaco Yacht Show.
Ondanks de meer dan 40 meter lengte van dit pleziervaartuig, is dit voor Icon een relatief klein project. “Naast grote projecten ontwerpen wij ook voor klanten die op zoek zijn naar een jacht onder 500GT”, vertelt Jen Wartena, directeur van Icon Yachts. “Voor liefhebbers die op zoek zijn naar iets bijzonders, is dit een aanrader. De romp en de bovenbouw zijn ontworpen volgens een harmonieuze, dynamische structuur wat zorgt voor stabiliteit en comfort op het water. Daarnaast zorgt de lange romp voor een laag brandstofverbruik”, aldus Wartena.
Ontwerper Erdevicki: “De markt is heel erg in beweging. Mensen willen de nieuwste technologieën en groene oplossingen verpakt in een minimalistische styling met strakke lijnen. We hebben geprobeerd om dat met dit ontwerp te realiseren.”

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland