Fleetcleaner ontvangt bijdrage van Rotterdam Port Fund | Maritiem Nederland
Nieuws
De techniek van Fleet Cleaner werd in 2018 bekroond met een Maritime Innovation Award.

Fleetcleaner ontvangt bijdrage van Rotterdam Port FundRedactie | vrijdag 13 december 2019
Havens

Rotterdam Port Fund heeft een belang genomen in Fleet Cleaner, een in Delft gevestigd bedrijf dat met behulp van zelf ontwikkelde robots de huid van zeeschepen ontdoet van aangegroeide algen en ander vuil. Verdere groei en export van de technologie wordt hiermee mogelijk.

De schoonmaak van de scheepshuid kan worden uitgevoerd tijdens het lossen en laden in een haven, waardoor geen tijdverlies optreedt. Een ‘schone’ romp vermindert de weerstand tijdens het varen en heeft een gunstig effect op brandstofverbruik en emissies.

De door Fleet Cleaner ontwikkelde robot hecht zich met behulp van magneten aan de scheepshuid en verwijdert met hogedruk waterstralen de aangegroeide algen en ander vuil onder en boven de waterlijn. De verwijderde aangroei wordt meteen opgezogen en verzameld voor verdere milieuvriendelijke verwerking.

Fleet Cleaner won in 2018 de Maritime Innovation Award. Voor het Rotterdam Port Fund past Fleet Cleaner in het investeringsprofiel. "Fleet Cleaner draagt bij aan de vermindering van brandstofgebruik van de scheepvaart", zegt Frans van der Harst van het Rotterdam Port Fund. "De techniek heeft zichzelf bewezen en is klaar voor verdere internationale uitrol.’’

Directeur Alex Noordstrand van Fleet Cleaner is verheugd over de deelname van het Rotterdam Port Fund in Fleet Cleaner. "Door de deelname van het Rotterdam Port Fund zijn wij in staat om wereldwijd onze reinigingsdienst uit te rollen en de capaciteit in onze thuishaven Rotterdam uit te breiden, zodat wij onze bestaande klanten nog beter kunnen bedienen."

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland