Europort 2011: Demonstratie emissiereductie bij Soottech | Maritiem Nederland
Nieuws

Europort 2011: Demonstratie emissiereductie bij SoottechPaul Steenhoff | donderdag 13 oktober 2011

De uitlaatgassen van toekomstige motoren zijn schoner dan de lucht die er in gaat. Roetfilters en SCR-katalysatoren ontdoen de rookgassen van fijnstof, zwavel- en stikstofoxiden.

Soottech is partner van Hug Engineering uit Zwitserland. Hans van Burk, Sales Manager, zegt: “Wij hebben een grote hoeveelheid expertise wat betreft emissiereductie bij diesels. Wij richten ons vooral op de maritieme sector. Vanaf 2006 hebben we in Nederland en wereldwijd al veel binnenvaartschepen, patrouilleschepen en megajachten uitgerust met onze roetfilterinstallaties en/of SCR-katalysatoren (Selective Catalytic Reduction, een nabehandeling van rookgassen met behulp van een katalysator, red.) die worden verhandeld onder de naam nauticlean. Wij ontwerpen, fabriceren en leveren zowel standaard als custom-made oplossingen.”
Tijdens Europort 2011 zal de focus van Soottech liggen op het showen van de mogelijkheden van maximale emissiereductie met behulp van de nauticlean-technologie. Van Burk: “Wij laten een demo zien van een nauticlean-installatie met geavanceerde besturing. Verder staan we klaar om met de klanten de mogelijkheden te bespreken op het gebied van maximale emissiereductie met behulp van nageschakelde techniek.”

 

Soottech
Standnr.: 1008

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland