Europort 2011: De besparing van de lange slag | Maritiem Nederland
Nieuws

Europort 2011: De besparing van de lange slagPaul Steenhoff | vrijdag 14 oktober 2011

Voor de grootste bulkcarriers en containerschepen introduceert MAN Diesel & Turbo een nieuwe tweetakt diesel met een extra lange slag.

Ook MAN Diesel & Turbo zal aanwezig zijn op Europort 2011. Deel van de aandacht op de stand zal uitgaan naar de nieuwe motor die MAN Diesel & Turbo gaat maken voor Very Large Crude Carriers (VLCC). Deze motor krijgt de typeaanduiding 7G80ME-C9.2 mee en is reeds besteld door het in Athene gevestigde Almi Tankers S.A.
“Almi Tankers S.A. zal de eerste zijn die twee VLCC’s zal uitrusten met de nieuwste 7G80ME-C9.2 motoren. De motoren zullen worden gebouwd bij Hyundai Heavy Industries in Zuid-Korea. De schepen worden gebouwd bij DSME in Zuid-Korea, met een geplande levering in mei en december 2013”, zegt woordvoerder Egbert Sprokkereef. De motor is een ultra langeslag tweetakt diesel die bij een laag toerental een maximaal koppel bereikt. Al op een laag toerental kunnen de in de VLCC-markt steeds groter wordende schroeven aangedreven worden.
Een lager toerental resulteert ook in een lager brandstofverbruik en daarmee een vermindering in onder andere de koolstofdioxide-emissie. MAN Diesel & Turbo schat dat de brandstofbesparing ergens tussen de 4 en 7 procent zal uitkomen.
Het G-type gamma van MAN Diesel & Turbo wordt dus uitgebreid met deze nieuwkomer, de G80. De eerste G-type motor verscheen in oktober 2010 op de markt.

 

MAN Diesel & Turbo
Standnr.: 1121


 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland