Elbit systems verbetert autonomie en veiligheid Seagull | Maritiem Nederland
Nieuws
De Seagull USV tijdens sea trials voor de Belgische kust.

Elbit systems verbetert autonomie en veiligheid Seagullredactie | dinsdag 23 maart 2021
Marine, Scheepsbouw

Elbit Systems introduceert nieuwe technologie voor zijn Seagull Unmanned Surface Vessel (USV) waardoor deze nog beter in staat is autonoom in een drukke maritieme omgeving te opereren alsmede mogelijke communicatie uitdagingen het hoofd te bieden.

Een 360-graden panoramisch videosysteem met automatische doelherkenning en een gepatenteerd automatisch navigatiesysteem vormen een aanvulling op de 'sense & avoid' capabilities die de Seagull al aan boord heeft. Hiermee conformeert de USV zich aan het Verdrag inzake de Internationale Bepalingen ter voorkoming van aanvaringen op zee (Convention on the International Regulations for Preventing Collisions at Sea, 1972). Zodoende kan de Seagull veilig in drukke havens en te midden van druk verkeer op zee opereren en autonoom missies uitvoeren, zelfs zonder communicatie met het controlestation.

De Seagull is een breed inzetbare USV die beschikt over een modulaire missie suite die onderzeebootbestrijding, mijnenbestrijdingsmissies, elektronische oorlogsvoering, maritime security, onderwater onderzoek en andere missies ondersteunt met gebruikmaking van missiecontrolesysteem en datalinks.

Schip van het Jaar 2017

De Seagull USV is sinds 2017 in gebruik bij de Israëlische marine en bevindt zich momenteel internationaal gezien in de productie- en introductiefase. Het schip is ontworpen in samenwerking met Ginton Naval Architects uit Haarlem en is gebouwd door De Haas Maassluis. In november 2017 werd het multifunctionele ontwerp bekroond met de Maritime Award Schip van het Jaar.

Een demonstratie van het 360 graden panoramisch videosysteem is te vinden in het volgende filmpje van Elbit Systems.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland