Eiger-Nordwand op LNG | Maritiem Nederland
Nieuws
Een zusterschip van de ‘Eiger-Nordwand’

Eiger-Nordwand op LNG

Jan Spoelstra | donderdag 20 juni 2013
Binnenvaart, LNG

De ‘Eiger-Nordwand’ van de Danser Group wordt het eerste Nederlandse containerschip op LNG.

Wärtsilä tekende onlangs een contract met de Danser Group voor de ombouw van het binnenvaart containerschip ‘Eiger-Nordwand’. Onder de vlag van het ECO² Inland Vessel-project wordt het schip uitgerust met twee 6L20DF dual fuel-motoren die voor 95-99 procent op LNG varen met een directe aandrijving. Om vooral bij lage toeren voldoende koppel te houden wordt een klein deel gasolie bijgemengd.

In mei vorig jaar werd het ECO² Inland Vessel-project gesubsidieerd door de EU, waarbij Wärtsilä optreedt als coördinerend partner. Een jaar na de bekendmaking van het project zijn alle vier de projectschepen gecontracteerd. Binnen het project doet Wärtsilä samen met ondernemers en kennisinstituten onderzoek naar verschillende milieuvriendelijke voortstuwingsconcepten voor de binnenvaart.

In het kader van het ECO²-programma ontwikkelt Kooiman Groep samen met ThyssenKrupp Veerhaven en Wärtsilä een nieuw type duwboot met vier Wärtsilä 6L20DF dual fuel-motoren. Een derde pilot binnen het project voert Koedood Dieselservice uit in samenwerking met Wärtsilä. Dit betreft een hybride voortstuwing (een combinatie van reguliere dieselmotoren en elektromotoren) in de ‘Goblin’, een drogeladingschip van Scheepvaartbedrijf W.H. Vranken uit Maasbracht. Dit schip gaat naar verwachting medio 2013 in de vaart. Wärtsilä en de Duitse Reederei Deymann rusten in het kader van een vierde pilotschip een binnenvaarttanker uit met een reguliere Wärtsilä 6L20 CCR2 motor voorzien van een water-gasolie emulsiesysteem waarmee de NOx-uitstoot fors wordt gereduceerd.

Partners Maritiem Nederland