Eerste staal gesneden voor LNG-bunkerschip Gate terminal | Maritiem Nederland
Nieuws
Het eerste staal voor het Rotterdamse bunkerschip wordt gesneden op een Koreaanse werf.

Eerste staal gesneden voor LNG-bunkerschip Gate terminal

Redactie | dinsdag 8 december 2015
Zeevaart, LNG

Op de STX Offshore & Shipbuilding werf in Korea is het eerste staal gesneden voor het LNG-bunkerschip van Shell dat vanuit de Rotterdamse Gate terminal zeeschepen moet gaan voorzien van LNG.

Vanuit de LNG break bulk terminal moet het zeeschip met een capaciteit van 6.500 kubieke meter zeeschepen in geheel Noordwest-Europa voorzien van LNG als brandstof. Het contract voor het schip werd een jaar geleden getekend. Het schip moet net als de LNG break bulk terminal medio 2017 operationeel zijn.

Er gloort al werk voor het schip aan de horizon. Zo sloot het Finse 'Containerships Ltd OY' op 24 november een contract met Shell om vier van zijn in aanbouw zijnde en op LNG varende containerschepen in Rotterdam LNG te laten bunkeren.

Containerships Ltd OY laat momenteel zes 1.400 TEU containerschepen bouwen door Nordic Hamburg Shipping in China. De Finse rederij zet de schepen in op short sea lijndiensten in Noordwest-Europa. De eerste vier schepen zullen uitsluitend in Rotterdam gaan bunkeren.

Momenteel varen er al enkele 'LNG ready' containerschepen van UASC die regelmatig Rotterdam aandoen. Deze schepen kunnen in de toekomst snel omgebouwd worden om op LNG te varen in plaats van zware stookolie, maar UASC vond dat in 2015 nog te prematuur.

Partners Maritiem Nederland